top of page

Microsoft 365 als Online Samenwerkplatform voor De6 gemeenten

Bijgewerkt op: 21 dec. 2022

Binnen kleine en middelgrote gemeenten werk je als specialist vaak als enige binnen een vakgebied. Terwijl de opgaven steeds omvangrijker en complexer worden. Denk bijvoorbeeld aan klimaatopgaven, veranderende wetgevingen en participatie. Juist dan is het fijn te kunnen sparren met een collega die voor dezelfde uitdagingen staat. De6 gemeenten is een samenwerking tussen zes gemeenten en biedt mogelijkheden in kennisdelen, elkaar helpen en laagdrempelig schakelen.


Samen met De6-gemeenten hebben wij Microsoft 365 als digitaal platform beschikbaar gesteld om mensen bij elkaar te brengen. Een omgeving waar je eenvoudig informatie en elkaar kunt vinden (Sharepoint) én waar werkgroepen efficiënt en optimaal kunnen samenwerken (Teams). Tot zover is dit waar Microsoft 365 in de basis al voor staat. Maar met dank aan PowerAutomate en Microsoft Forms hebben wij de samenwerkende gemeenten kunnen voorzien van een extra toevoeging.


Een publieke website voor De6 gemeenten is door Share-Effect ontwikkeld. Van hieruit kunnen collega's van de aangesloten gemeenten aanmelden voor toegang tot het samenwerkplatform. De afhandeling van aanmeldingen verloopt volledig geautomatiseerd via een Flow in PowerAutomate. In het geautomatiseerde proces wordt onder andere het domein van de aanmelder gecontroleerd. Maakt de aanmelder onderdeel uit van een aangesloten gemeente, dan wordt deze als gastgebruiker aan de omgeving toegevoegd. Ook krijgt de aanmelder direct toegang tot de landingspagina op SharePoint, waarmee de aanmelder inzage krijgt in de onderling gedeelde informatie.


4 weergaven0 opmerkingen

Comentários


Os comentários foram desativados.
bottom of page