top of page

Zet AI voor je aan het werk binnen Optix

Ontwikkelingen op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI) gaan hard. Grote techbedrijven ontwikkelen AI-modellen in rap tempo door en dagelijks verschijnen nieuwsupdates over doorbraken of nieuwe toepassing op gebied van AI. Ook bij Share-Effect zitten we niet stil en richten we onze ontwikkeling op praktische toepassingen van AI binnen onze oplossing. En zeker vanuit de hoek van informatiebeheer, waar wij ons met Optix op richten, valt voor organisaties veel te behalen!

Al een tijd geleden is het ons gelukt om deel te mogen nemen aan het betaprogramma van Microsoft. Dit houdt in dat wij het privilege hebben gekregen gebruik te kunnen maken van de Azure Open AI Services. Daarmee hebben wij beschikking over de bekende GPT-modellen die wij binnen Microsoft Azure kunnen toepassen. En dat biedt kansen! Inmiddels integreert- en werkt dit zo goed, dat we vanuit Optix eindgebruikers razendsnel kunnen voorzien in hun informatiebehoefte en dat ook nog eens op een betrouwbare manier.

Het inzetten van AI als 'alwetende vraagbaak' is inmiddels een bekend verhaal. Ook bij Share-Effect raadplegen we ChatGPT regelmatig voor hulp. Hoe ideaal zou het zijn als je zoiets beschikbaar hebt voor jouw eigen omgeving?! Microsoft speelt hier sinds kort op in met Copilot. Maar bij veel organisaties is het Microsoftplatform een verzameling van conceptstukken, verouderde content en definitieve stukken door elkaar. En als dit de bron is waar Copilot haar beantwoording op baseert, hoe betrouwbaar is de output dan?

Optix is onze oplossing waarmee je het informatiehuishouden binnen Microsoft365 op orde brengt. Kort gezegd betekent het dat Optix de mogelijkheid biedt om binnen de informatieomgeving een scheiding te maken, zodat alle definitieve informatie op definitieve locaties gestructureerd kan worden opgeslagen. Dat we met Optix bewust een aparte plek creëeren voor 'de waarheid', geeft gelegenheid om AI zeer betrouwbaar in te zetten. We richten onze AI namelijk specifiek op dit deel van de informatieomgeving, wat automatisch betekent dat de informatie in de beantwoording volledig gebaseerd is op definitieve informatie.

De meest krachtige toepassing van AI in Optix is dat de scope van beantwoording nog verder gespecificeerd kan worden. Dit werk als volgt: in Optix refereer je informatie aan objecten. Zo zijn bijvoorbeeld een project en en een relatie een object en kun je dit als metadata gebruiken op onder andere bestanden en e-mails. Zoek je later op een object, dan toont Optix alle informatie die hieraan gerelateerd is. Een bijkomend voordeel is nu dat we de beantwoording van de AI kunnen verfijnen tot de informatie die aan het betreffende object gelinkt is. Benader je bijvoorbeeld een project, dan kun je onze Copilot alles vragen wat hierop betrekking heeft. Zo krijg je nog sneller en directer antwoord.

Benieuwd geworden naar hoe dit werkt? Via deze link kun je via een demo aan de hand van een komisch voorbeeld zien hoe je AI in Optix voor jou aan het werk zet. En wil je weten welke andere toepassingen Share-Effect biedt op het gebied van AI, neem gerust een kijkje op de productpagina van Optix. Uiteraard praten we je ook graag bij en horen we jouw ideeën over slimme toepassingen op het gebied van AI.30 weergaven0 opmerkingen

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page